your ads here

advertisement

Home » Over ons

Amarone & Ripasso: Italy’s finest in a bottle

 
Amarone en Ripasso zijn misschien wel de mooiste wijnen uit Italië en zijn de laatste 15 jaar bekend geworden als de paradepaardjes uit de Veneto-regio. Het zijn wijnen met een bijzonder verhaal en vereisen vakmanschap en uiterste precisie om te maken.

 

Het verhaal gaat dat de Amarone-wijn per ongeluk is ontdekt door een wijnboer die een vat met wijn te lang had laten gisten waardoor de smaak ervan bijna bitter werd. “Amaro” is “bitter” in het Italiaans en “Amarone” is daarvan de overtreffende trap. De naam van deze bijzondere wijn was daarmee vastgesteld! De druiven voor de Amarone worden tegenwoordig met grote zorg en met de hand geplukt, waarna ze te drogen worden gelegd op matten van bamboe of stro, de zogenaamde Appassimento, totdat ze een derde van hun vocht verliezen en overblijven met een enorme concentratie aan suikers en aroma’s. Daarna worden de druiven vergist en dat proces duurt ongeveer 40 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog 12-18 maanden verder op houten vaten en daarna nog een jaar op fles. Onnodig te zeggen dat de krachtige en volle smaak van de Amarone niet voor de beginnende wijndrinker is!

 

Ripasso wordt ook wel liefkozend “baby-Amarone” genoemd omdat deze wijn – in de basis een gewone Valpolicella – voor een tweede keer wordt vergist met de restanten en schillen die zijn gebruikt voor het maken van een Amarone. Ook Ripasso is daardoor een krachtige en met fruit overladen wijn.

 
 

Het mooiste van Italië bekendheid geven in Nederland (en daarbuiten)

Dat is wat wij, Marti van Beek en Nicoline Huizinga, beiden wijnliefhebbers en oprichters van Amarone & Ripasso, voor ogen hebben. Het wordt tijd dat Nederland ook uitgebreid gaat genieten van het allermooiste dat in Italië wordt gemaakt. Wij hebben beiden een diepgewortelde voorliefde voor ‘la dolce vita’ en kunnen enorm genieten van deze prachtige wijnen gecombineerd met mooie gerechten. We kunnen aanstekelijk enthousiast vertellen over onze Amarone’s en Ripasso’s, hun herkomst en de bijzondere verhalen achter de wijnmakers. We delen dit enthousiasme heel graag en laten je via deze site niet alleen meegenieten van de mooiste wijnen, maar ook van interessante weetjes over de wijn, bijzondere recepten om te combineren met onze wijnen en boeiende verhalen van onze wijnmakers! Salute!
 
 

Klantenservice

Heb je vragen over je bestelling, onze voorwaarden of ons assortiment, neem dan contact met ons op. Bel ons op 06-20 45 14 03, stuur een e-mail naar info@amarone-ripasso.com of laat een reactie achter via het contactformulier onder ‘Contact’ rechts bovenaan onze website. Klanttevredenheid vinden we erg belangrijk, dus ben je ontevreden vertel het ons, maar ben je tevreden, vertel het een ander!

Alle wijn wordt verstuurd in speciaal daarvoor bestemde wijndozen om breuk te voorkomen. Mocht er onverwachts toch een geval van breuk zich voordoen, dan retourneren wij het aankoopbedrag of sturen je desgewenst vervanging voor de flessen die gebroken op het door jou aangegeven adres aan zijn gekomen.

 

Waarom bestellen bij www.amarone-ripasso.com

over ons_wijntje-bestellen.nl

  • Op onze website kun je veilig afrekenen met iDeal, PayPal, Sofort Banking, Giropay of Bancontact Mister Cash
  • Amarone & Ripasso is aangesloten bij Webshop Keurmerk
  • Je kunt bij ons alle wijnen per fles bestellen
  • Je wijn wordt verzonden in breukvrije dozen
  • Niet goed, geld terug-garantie
  • Je vindt bij ons een ruim assortiment aan hoog kwalitatieve Amarone en Ripasso wijnen op één website!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wij hopen dat iedere wijndrinker, wijnliefhebber en wijnprofessional heel veel plezier beleeft aan onze wijnen.
 
Cin cin!
 
Nicoline & Marti
 

Nicoline HuizingaMarti

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren